DOBRO POGLEDAJTE SLIKU! OVO NEMA NIGDJE: Stavio jedno u kupatilo, a ne zna šta je sebi napravio – BOLEST NA SVAKOM KORAKU

Tepih i prostirke u kupatilu su veliko “NE”, a evo i zašto!
O tome šta sve ljudima može da padne na pamet, može da se napiše čitava knjiga i to od nekoliko hiljada stranica… Pa tako, nedavno je na Internetu osvanula fotografija kupatila jednog anonimnog čovjeka koja je pokrenula pravu raspravu.

Na slici se vidi kupatilo, kao i svako drugo, sa wc šoljom, tuš kapinom, lavaboom… Međutim, jedna stvar koja iz prve ne može odmah da se uoči jeste tepih preko cijelog kupatila. Pa tako, dok jedni u kupatilo drže samo par komada mekanih prostirki kako bi izlazak iz kade ili tuš kabine bio udoban, ovaj korisnik se odlučio da ipak postavi cijeli tepih. Međutim, postoje određeni razlozi zašto tepih ne bi bilo dobro da držite u kupatilu, a jedan od njih je upravo taj što se u njemu nalazi visok procenat vlage, što je idelano mesto za razmnožavanje bakterija, gljivica i ostalih patogenih organizama.

Dok su jedni podržavali ideju postavljanja tepih u kupatilu, bilo je i onih koji su mislila da je to suludo.

“Moja je mama radila istu stvar tokom 70-ih i 80-ih i tek sam na Internetu saznao da ljudi misle da je tepih u kupatilu odvratan. Naš tepih nikada nije postao gadan jer ga je mama redovno prala”, napisao je jedan kroisnik.
“Iznajmili smo kuću sa kupatilom prekrivenom tepihom. Pokislo je i u njoj su počele da rastu gljive. Morali smo da ih beremo svako jutro”, našalio se jedan korisnik. Zato, ukoliko ne želite obavezu da ga non-stop perete ili rizik da sebe izlažete bakterijama, onda izbjegavajte prostirke za kupatilo napravljene od vune, a mnogo bolja opcija jeste materija koji je od 100% poliestera ili polipropilena (olefin).

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*