Haris Džinović POZITIVNO IZNENADIO Kada Je Odgovorio Na Pitanje: “Da Li Ste Bošnjak Ili Srbin?”

Haris Džinović je jedan od najpopularnijih pjevača na našem govornom području, ali uprkos popularnosti i slavi, ovaj vrsni pjevač vrlo rijetko pristaje na razgovore za medije jer je u prošlosti imao veoma loša iskustva s novinarima.
No jedan njegov intervju i dalje je veoma aktuelan iako je napravljen prije skoro dvadeset godina. U tom razgovoru s jednim beogradskim novinarom Džinović je između ostalog odgovarao i na škakljiva pitanja o nacionalnosti.

”Izjašnjavao sam se kao Jugosloven i bio veoma ponosan na to. Jugoslavija se raspala na male državice i mnogi se danas izjašnjavaju onako kako im to diktira lokalitet, odnosno mijesto rođenja i življenja”, kazao je tada Džinović.

”Logično je da Beograđanin pripada Beogradu, Zagrepčanin Zagrebu, Sarajlija Sarajevu… Rođen sam u Sarajevu i valjda je sve jasno, a konačno, zar je važno čiji ko pasoš nosi i kome pripada. Pripadam ovoj planeti i sa nje nigde ne mogu otići”, dodao je pjevač i tako stavio tačku na sve prošle i buduće tračeve o njemu i njegovim uvjerenjima.

Diplomatski i pametno. Naposlijetku, iza ljudi ostaje mnogo više od imena, prezimena i naroda kojem pripada. Bitno je biti čovjek. Samo primitivci među ljudima prave razlike na osnovu imena i prezimena. Haris, Bogu hvala, nije jedan od njih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*