ISPOVEST JELENE ĐOKOVIĆ – “DUGO SE BORIM OVO DA KAŽEM”: Kada se pojave patnja i bol, morate to da prihvatite!

Motivaciona poruka Jelene Đoković koja će vas inspirisati da učite iz svojih grešaka – zašto je važno reći “izvini”!

Oproštaj je lekovit, on uklanja teret sa duše, oslobađa nas mračnih i teških veza sa prošlosti. Kada odlučimo da oprostimo, tada smo zapravo i spremni da nastavimo dalje i oslobodimo se svega onoga što nas je bolelo, zbog čega smo patili i osećali se loše. Baš o temi oproštaja na svom blogu pisala je i Jelena Đoković:

“Već dugo se borim da kažem “izvinite” kada je potrebno i prihvatim kako nisam savršena. Otkako sam krenula na duhovni put unutrašnjeg rasta, počela sam da shvatam koliko je važno izviniti se” – napisala je Jelena.

Mnogi veruju da zrelost donosi sposobnost da uspostavimo kvalitetnije odnose, da razvijamo svoje unutrašnje biće, ali zapravo i kako broj svećica na rođendanskohjj torti raste, tako nas mogu očekivati i neki novi izazovi. Što je fantastično, jer tako učimo da nikada ne treba da zatvorimo svoj um i srce za nova znanja, veštine. Tajna sreće je stalni razvoj.

“Moje shvatanje života je kako smo ovde da bismo bili ljudi i pokazali to u svakoj ulozi koju preuzimamo. Kako postajemo mudriji i stariji, možda ćemo bolje raditi stvari, ali ćemo nastaviti da grešimo. Trebalo bi da budemo otvoreni za nova iskustva celog života” – napisala je Jelena.

Takođe, Jelena Đoković se osvrnula i na to koliko neuspeh može da bude značajan za nas i naš razvoj – “Prestaćemo da pravimo greške samo ako prestanemo da pokušavamo nove stvari. Moramo prihvatiti patnju i bol kao proces učenja. Najkorisnija veština koju ćemo ikada naučiti je izviniti se i učiti iz sopstvenih grešaka.”

U životu nema slučajnosti, sve se događa sa razlogom. Čak i kada padnemo i suočimo se olujama, one se događaju kako bismo naučili lekciju, izvukli riznicu znajanja iz svoje greške. To je ono što ovo putovanje zvano život čini dragocenim!

Izvor: Sensa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*