NAKON POLA SATA NESTAJU GLJIVICE S NOKTIJU: Potopila je noge u ovu tečnost i sačekala, NIJE MOGLA DA VJERUJE

Ovaj preparat je nastao u pretprošlom vijeku i od tada uživa nepromjenjenu popularnost širom svijeta.
Zanimljivo je da je prvobitno zamišljen kao obični antiseptik, a tek kasnije je postao sredstvo za ispiranje usta. A ako je tako, može se bezbijedno koristiti i u druge svrhe!

Za dezinfekciju rana
Da li ste se slučajno posjekli i u kući nije bilo vodonik-peroksida? Nema problema! Rana se može kauterizirati listerinom.
Poslije brijanja
Ako vašem mužu iznenada ponestane losiona ili kreme za brijanje, sredstvo za ispiranje usta može ih uspješno zamijeniti!
Za dezinfekciju kod kuće
Tokom čišćenja dodajte jedan čep ovog proizvoda u kantu vode i možete biti sigurni da će vaš dom biti pouzdano zaštićen od bakterija.

Čišćenje kupatila

Buđ u kupatilu od vlage? Onda, tokom čišćenja, lagano poprskajte zidove sredstvom za ispiranje i nakon nekoliko minuta sve temeljito operite.
Kao lijek protiv gljivica
Tekučina za ispiranje usta savršeno uklanja gljivice na noktima. Samo umočite stopala u antiseptičnu tečnost na 30 minuta ili obilno podmažite problematična mjesta. Nekoliko ciklusa – i neprijatna bolest će biti poražena! Zaista univerzalno sredstvo za dezinfekciju…

Za njegu peta
Takođe, ova tečnost savršeno omekšava i ljušti grubu kožu stopala. Nakon što ste noge isprali, osušite ih tvrdim peškirom. Iznenadićete se kako će vam pete postati mekane…
Kao lijek protiv akni
Osobe sa problematičnom masnom kožom treba da prebrišu lice 1-2 puta dnevno pamučnim brisom umočenim u Listerin. Sada možete zaboraviti na akne!
Lijek protiv prehlade
Kada osjetite da vas grlo počne boleti, isperite ga ovom tekučinom i bolest će se povući.
Evo su prednosti tečnosti za ispiranje usta u druge svrhe… Podijelite ove savjete sa prijateljima, jer mogu biti korisni svima.

izvor: novi.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*