Napeto, kao kobasica – Britanski Tajms: Putin polslao “nuklearni vojni voz”, na front u Ukrajini! – VIDEO

Britanski Tajms piše da Vladimir Putin šalje “nuklearni vojni voz”, na front u Ukrajini, zbog straha od eskalacije borbi, koja im u poslednje vreme ne ide, od ruke.

Tvrde da se Putin sprema da testira nuklearno oružje za masovno uništenje na granicama Ukrajine i da je NATO na to upozorio svoje članice.

“Kremlj je signalizirao svoju spremnost za značajnu eskalaciju pošto Rusija gubi tlo, na bojnom polju.

Strahovanje, zbog Putinovih ranijih nagoveštaja da bi mogao da pribegne takvoj taktici, juče je pojačano tvrdnjama da je voz, kojim upravlja tajna nuklearna divizija išao za Ukrajinu”, piše Tajms.

U centralnoj Rusiji, fotografisana je vojna kolona vozila, za koju se veruje da ide ka Ukrajini, koja pripada jedinici, koja upravlja centralnim skladištima nuklearnog oružja.

https://twitter.com/NovichokRossiya/status/1576458221019013120?s=20&t=glhLyJYzvqhunp3lIlbnuw

Konrad Muzika, analitičar odbrane sa sedištem u Poljskoj, rekao je da je voz povezan sa 12. glavnom upravom ruskog Ministarstva odbrane, koja je odgovorna, za “nuklearnu municiju, njeno skladištenje, održavanje, transport i izdavanje jedinicama”.

To bi moglo značiti da se nuklearno oružje odvodi na front, koristi za obuku ili bi to mogao biti pokušaj Putina da zapreti i zastraši Zapad.

Iako Kremlj tvrdi da je pokretanje nuklearnog rata neprihvatljivo, Putin je pre aneksije četiri ukrajinske teritorije rekao da bi svaki napad na Rusiju pokrenuo nuklearni rat, pa je situacija sada, još napetija.

 

klix.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*