Niko vam nikada nije rekao da sa LUKOM možete učiniti ove čudesne stvari!

Luk je fenomenalan lijek za visok holesterol, srce, artritis i dijabetes zbog svojih flavonoida i sumpornih spojeva.

Luk se korist za liječenje raznih oboljenja već hiljadama godina. Zanimljivi načini za korištenje luka:

  • Začepljenja u grudima: Usitniti luk sa kokosovim uljem.Namažite prsa sa ovom pastom i pokrijte sa kuhinjskom krpom.
  • Grčevi u želucu kod beba: Skuhajte malu količinu luka nasjeckanog na kockice. Neka se luk ohladi u vodi pa ocijedite. Dajite kašiku ovog čaja bebi svaki sat dok ne dođe do olakšanja.
  • Bol u uhu i infekcija: Nasjeckajte luk i stavite u tanku čarapu i vežite čarapu. Postavite spljoštenu čarapu sa lukom preko uha i preko pokriti sa šeširom kako bi držalo čarapu na mjestu.
  • Posjekotine: Odmah zaustavlja umjereno krvarenje. Također djeluje kao antiseptik za rane.
  • Kašalj: Oguliti veliki luk i prerežite ga na pola. Nanijeti na svaku polovicu luka jednu kašiku smeđeg šećera i pokriti luk za jedan sat. Šećerni / luk treba uzimati dva puta dnevno kako bi se oslobodili kašlja.
  • Temperatura: Isječi luk na tanke kriške. Utrljajte dno noge s kokosovim uljem. Stavite tanki komad luka na oba stopala i zamotajte sa plastičnom folijom. Pokrijte čarapom preko noći kako bi se omogućilo da luk izvuće toksine i bolest iz tijela.
  • Povraćanje: Narendati jedan luk i procijediti sok od luka kroz gazu. Skuhati jaku šlju čaja od nane i pustiti da se ohladi. Pijte 2 kašičice soka od luka i pričekajte 5 minuta. Pijte 2 kašičice ohlađenog čaja od nane i čekajte 5 minuta. Ponovite metodu sve dok se simptomi ne povuku. Povraćanje bi trebalo odmah zaustaviti i mučnina ni trebala otići u roku od 15 minuta.

Izvor: megagiga

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*