OVA JUGOSLOVENKA JE BILA NAJLEPŠA SVIH VREMENA: Život joj počeo kao bajka, a onda se ZAVRŠIO NAJTRAGIČNIJE (VIDEO)

Davne 1966. godine cela Jugoslavija brujala je o tome da je Jugoslovenka ponela titulu jedne od najlepših na izboru za Mis sveta u Londonu

Nikica Marinović bila je prva i ujedno najuspešnija Jugoslovenka na izboru za Mis sveta.

Davne 1966. godine cela Jugoslavija brujala je o tome da je Jugoslovenka ponela titulu jedne od najlepših na izboru za Mis sveta u Londonu. Ta devojka je bila prelepa Dubrovčanka – Nikica Marinović, koja je na ovom takmičenju kao prva predstavnica ondašnje SFRJ, osvojila visoko drugo mesto i postala prva pratilja Indijke Reite Farije.

Na izboru se, navodno, našla slučajno.

U vreme kada se organizovao izbor za Mis Jugoslavije, ženski nedeljnik “Bazar” preuzeo je organizaciju. Međutim, glavna urednica nije bila zadovoljna prijavljenim kandidatkinjama i krenula je u potragu za anonimnim devojkama. Srela je Nikicu Marinović, tada još uvek maloletnu učenicu dubrovačke Ekonomske škole.

Jedva je uspela da ubedi njene konzervativne roditelje da je puste da učestvuje, a upravo je ona ostavila za sobom sve druge jugoslovenske lepotice, a onda i najlepše iz celog sveta.

Iz tog vremena datiraju priče o tome da joj je titula najlepše na planeti izmakla samo zbog toga što je predstavljala zemlju komunističkog bloka.

O Nikicinoj lepoti ubrzo je nastala i legenda – pričalo se da je takva lepotica savršenog bisernog tena i zlatnih uvojaka mogla da se rodi samo u morskoj peni i da ju je otac izvukao mrežom iz mora jedne olujne noći.

Posle trijumfa na izboru za Mis sveta, Nikica se preselila u Beograd. Prepričavalo se kako je odbila slavnog fil­­mskog producenta Dina de Laurentisa, koji joj je nudio ispunjenje holivudskog sna, objasnivši mu da ona nema talenta za glumu. Njeno lice je i godinama posle toga krasilo je naslovne strane magazina u kojima je delila čitateljkama savete o modi i lepoti, a svojom nesvakidašnjom lepotom, osmehom, skromnošću je zavodila svakoga ko bi je sreo.

Njeno srce osvojio je beogradski književnik i reditelj Vuk Vučo s kojim je dobila sina Đorđa. Taj brak je trajao manje od pet godina, a po razvodu, ponovo su je opsedali udvarači. Po drugi put, Nikica je sudbonosno “da” izrekla čuvenom reditelju Zdravku Šotri, kojem je rodila sina Marka. Taj brak je potrajao malo duže, ali i ta ljubav se završila 1980. godine.

U jednom momentu nekadašnjoj misici se izgubio trag. Pričalo se da se bori s depresijom, da posećuje psihijatrijske ustanove. Živela je daleko od očiju javnosti, prekinula je i kontakte sa najbližim prijateljima.

U novembru 2008. ponovo se našla na naslovnicama – iz najstrašnijeg mogućeg razloga.

Nikica je popila smrtonosnu dozu tableta za spavanje ne ostavivši za sobom oproštajno pismo ni poruku iz koje bi se moglo zaključiti zašto je izvršila samoubistvo. Imala je 61 godinu.

(Espreso)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*