Ovaj čudesan sastojak je sve vrijeme bio u vašoj kuhinji a vi niste ni znali da ga možete iskoristi da vaša odjeća uvijek bude čista i svježa! Bez hemikalija, jeftino i lako!

Potreban vam je samo jedan sastojak da sebi olakšate pranje veša i uštedite novac i vrijeme, a to je sirće. Samo sipajte sirće u bubanj i vaše muke su rješene!

Prije nego što stavite veš u mašinu dodajte pola šolje sirćeta kako biste pojačali dejstvo praška i spriječili stvaranje bjeličastih fleka koje se javljaju na odjeći poslije pranja.

Sipajte malo sirćeta u odeljku za omekšivač, umjesto njega. Sirće ima isti efekat, samo je malo mekše, i bezbjednije za prirodu.

Sirće će takođe ukloniti i mrlje od znoja ili dezodoransa na bijeloj odeći. Takođe će ukloniti i mrlje od praška koje se ponekad javljaju. Ovo će možda i iritirati osjetljivu kožu. Dodajte pola šolje sirćeta i to će rješiti problem.

Čak i ako zvuči apsurdno, istina je: tečnost sa jakim mirisom pomaže da se neutrališu neprijatni mirisi kao što je dim od cigareta

Odjeća sa jakim mrljama bi trebala da se stavi u kofu tople vode u koju se doda pola šolje sirćeta. Ostavite odjeću u kofi da prenoći i zatim je normalno operite.

Pokušajte da ispriskate mrlje nerazblaženom esencijom sirćeta i istrljajte ih.

Može biti veoma teško da izvučete dlake iz neke tkanine, čak i ovom slučaju, sirće pomaže tokom pranja. Poslije sušenja se neće više kačiti za odjeću.

Neke tkanine proizvode elektricitet, još jednom vam sirće može pomoći!

Metoda:

Dodajte 6 supenih kašika sirćeta tokom ručnog pranja i odjeću ostavite u vodi pola sata. Koristeći ovaj metod, možete oprati i donje rublje i kupaće kostime.

Posljednje, ali ne i manje važno, možete očistiti vašu veš mašinu i skinuti joj kamenac bez korišćenja bilo kakvih hemikalija.

Ne morate uvijek koristiti hemikalije koje su skupe i štetne po okolinu da biste oprali svoj veš, ponekad je dovoljno samo da zavirite u svoju kuhinju!

Izvor: fokuzz

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*