Poštar je isporučio poštu ovoj 94-godišnjoj bakici kada je čuo plač i odlučio da provali u kuću!

Zbog ovoga je zasluženo proglašen za poštara godine!

Džoš Hefta je poštar u Severnoj Dakoti, u Sjedinjenim Američkim Državama. Svaki dan vozi svoju uobičajenu rutu i ​​uvek prolazi pored kuće Alise Pakoč. Ova 94-godišnja bakica ga svaki dan pozdravlja. Ponekad ga čak poziva na čaj ili kolač. Predivna žena.

Ali u januaru, njeno stanje se pogoršalo, i sve teže se kretala. Dakle, Džoš je video da je nema, pa je izašao iz kola da stavi poštu ispred vrata. Njih dvoje su se sprijateljili pa nije morao da ubacuje u poštansko sanduče.

Ali ovog hladnog zimskog januarskog dana Džoš je bio na vratima i zvonio, ali niko nije odgovorio.

Džoš.

dzos

Džoš se već zabrinuo za ovu staricu kada je čuo meki glas koji je tražio pomoć. Tog trenutka je znao da mora brzo da reaguje. Vrata su bila zaklučana. Udarao je nogom dok ih nije razvalio, a onda je pronašao staru damu na podu.

Kasnije je saznao da je pala dan ranije i više nije mogla da ustane. Znala je da će Džoš doći u čuvala je svu svoju snagu da ga pozove u pomoć. Ležala je tamo skoro 20 sati.

Alisa.

Ona je sada prešla u starački dom kako bi bila sigurnija, ali Džoš i ovde redovno dolazi da je posećuje.

A on? On je zasluženo dobio nagradu ,,Postmaster General”, a ona predstavlja najveću nagradu koju jedan poštar može da dobije.

Kakav heroj!

Podelite ovu herojsku priču sa prijateljima!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*