POZNATI STOMATOLOG PREPORUČIO: Najbolji prirodni lijek za ZUBOBOLJU, bol nestaje u trenu!

Nije svaka zubobolja razlog da posjetite stomatologa i uzalud trošite svoj novac. Postoje prirodni i lako dostupni načini da pomognete sami sebi, potpuno prirodno.

Najnovija istraživanja pokazuju da ulje klinčića može učinkovito pobijediti zubobolju! Naime, Journal of Dentistry objavio je studiju koja sugeriše da ulje klinčića djeluje isto kao benzocaine u ublažavanju boli i hronične boli zuba. Ovaj prirodni lijek smatra se izuzetno učinkovitim u ublažavanju zubobolje, a mnoge kulture ga koriste za liječenje oralne boli stoljećima.

Pored klinčića preporučuje se i dobro poznata supernamirnica, češnjak. Topikalna primjena češnjaka će uzrokovati ukočenost u bolnom području i time će ublažiti bol. Češnjak je bogat manganom, koji je važan za metabolizam i čvrstoću kostiju. Također, češnjak sadrži hemijsku komponentu, eugenol, koji stimuliše cirkulaciju krvi i koji je koristan za kardiovaskularni sistem.

Osim toga, češnjak je snažan antioksidans koji čisti tijelo od slobodnih radikala i jača imunološki sistem. Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu stranicu i podijelite sa svojim prijateljima.

Izvor: narodnamedicina

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*