PRAVILO OD 2 MINUTA MOŽE VAM PROMENITI ŽIVOT: Kada ga primenite, šanse za uspeh se povećavaju, a stres se smanjuje!

Pravilo od 2 minuta koje poboljšava produktivnost, šansu za uspeh i smanjuje stres – primenite ga pre nego što nešto uradite i može vam promeniti život!

Tokom jeseni i sa hladnijim danima, mnogi se suočavaju sa nedostatakom energije, motivacije i sklponi su odugovlačenju. Nedostatak sunčeve svetlosti može učiniti da se osećamo umornije, da budemo manje produktivniji, nego što smo u prolećnim i letnjim mesecima.

Kako onda podići produktivnost?

Otkrivamo vam jednostavno pravilo od dva minuta koje će pomoći da postanete produktivniji i prestanete da gomilate važne stvari u životu, usmeravajući svoju energiju na ono što vam je zaista značajno.

U savremenom i užurbanom svetu suočavamo se sa brojnim izazovima i zadacima, često smo preopterećni, posvećeni više stavri odjednom, iako svaka zahteva dodatno ulaganje vremena i truda. Kada ste u ovakvim situacijama primenite pravilo od dva minuta koje će pomoći da se problemi ne gomilaju i sprečiti nas da odlažemo stvari za kasnije.

Pravilo od 2 minuta podrazumeva da prvo treba da procenite vreme koje treba da potrošite na određeni zadatak. Ako je ovo vreme duže od dva minuta, onda se može odložiti za kasnije. Takođe je važno razumeti da li zadatak zahteva vašu pažnju upravo ovde i sada. Ako ne, možete zakazati da se pokrene u neko drugo vreme. Ako je važno da to uradite odmah, onda je bolje da to počnete odmah.

Ako počnete da gubite ta dva minuta ili manje na nešto što ne može da čeka, onda će to biti dobro za vas. Napravite svoje prioritete, ali delujte i ne odlažite zadatke, ne odlažite sreću, niti život. Kada počnete da se pridržavate pravila od dva minuta, onda se dovoljno brzo odviknite od gubljenja vremena na nešto beskorisno.

Počnite pre svake aktivnosti da razmišljate o tome da li je važno to završiti baš sada ili možete zaista ostaviti za malo kasnije. Ovaj proces će vam postati navika, obavljaćete najvažnije stvari na vreme i što je najbitnije, smanjićete stres koji izaziva odlaganje i kratki rokovi.

Izvor: Sensa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*