Prirodni lijek naših baka za čmičak na oku? Koliko god da vas nervira samo nemojte da radite jednu stvar..

Ako vam se preko noći pojavio čmičak na oku, nemojte čekati da se iskomplikuje i naraste.

Važno je samo da ih nikako ne bušite i ne cijedite, budući da to može biti opasnije nego kada cijedite bubljicu. To je zbog toga što infekcija može da se raširi na ostale dijelove kapka, kao i na dijelove kože oko oka.

Takođe, moglo bi se dogoditi i da uđe u oko, pa čak i da dođe do mozga, što bi možda moglo da bude fatalno.

Tvrdo kuhano jaje

Tvrdo kuhano jaje izvadite iz vruće vode i umotajte ga u čistu krpu. Držite ga na očnom kapku što duže, najmanje 15 minuta, dok ne nestanu svi simptomi ili dok se ne pojavi žuto-bijelo zrnce koje treba da iscuri. Tvrdo kuhano jaje je odlično za liječenje čamička jer ono ostaje duže vruće od običnih obloga. Naš savet je da se na predate već da ponovite postupak.

Krompir

Krompir je odličan lijek za ovu boljku, jer djeluje protivupalno. Odlučite li se za krompir, najpre ga operite, ogulite i isjecite na kolutove, a potom direktno stavite na čmičak. Možete ga izrendati i stavite u gazu kojom ćete potom prekriti inficirani kapak.

Bjelance

Drugi domaći preparat za liječenje čmička je belance. Stavite ga na čistu pamučnu tkaninu, pa privijte na oko. Ostavite 20 minuta i onda isperite.

Krastavac

Ukoliko vam se prva dva prirodna rješenja ne sviđaju, probajte terapiju krastavcem. Zahvaljujući vitaminima K, C, B1, kao i kalijumu i biotinu, sjveže isječeni kolutići ovog povrća ublažiće iritaciju oka i nakon trećeg obloga, eliminisaće čmičak.

Izvor: kurir

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*