Rekao je ženi da moraju da se riješe Pit Bulla zbog bebe, ali ono što je on učinio ih je sve zadivilo!

Ova priča kruži društvenim mrežama već godinama, ali dobro je opet je pročitati jer nas podsjeća na to da nema vjernijih stvorenja na svijetu od pasa. Otac je bio zabrinut da će porodični pas rase pit bul predstavljati opasnost za njihovu novorođenu kćerku.

Rekao je ženi da moraju da se riješe psa ako primjete bilo šta sumnjivo. Ono što se desilo bilo je potpuno drugačije od onoga čega se plašio.

Moja žena i ja imali smo dva psa kada smo ušli u brak. Ona je imala mješavinu pit bula i labradora po imenu Zek i od prvog susreta me je mrzio. Kada se rodila naša kćerka, rekao sam joj: ”Neka samo zareži na nju, ima da leti!”

Kada smo dijete donijeli iz bolnice, oba psa su je onjušila mašući repom. Zeka sam morao da odvučem od nje jer nije prestajao da je liže. Od prvog trenutka on je postao zaštitnik moje kćerke. Kada bi ležala na ćebencetu na podu, on bi odmah stavio jednu šapu na njega, što je bio njegov znak da je on čuva.

Zek je nizmjerno volio moju ćerku, pa je kada je ona malo porasla, pratio je do kreveta i spavao sa njom u krevetu. Kao da je imao unutrašnji sat, uvijek bi stao na dno stepeništa u 8 – u vrijeme kada je ona išla na spavanje.

Zeka su otrovala neka podla djeca iz komšiluka i to je bio jedan od najgorih dana u našem životu. Žena i ja smo jecali dok smo gledali kako se naša ćerka oprašta od njega dok on nepomično leži na zemlji.

Te večeri u 8 moja ćerka je otišla do stepeništa, popela se uz stepenice do svoje sobe i u tom trenutku smo svi shvatili šta se desilo. Ovo je bilo prvi put za pet godina da je Zek ne prati uz stepenice. Kada nas je pogledala, u njenim očima smo videli strah i paniku.

U tom trenutku je moj pas, koji je takođe mnogo volio moju ćerku, ali ne tako ludo kao Zek, ustao, otišao do nje i gurnuo je njuškom. Stavio je šapu na stepenicu i pogledao je. Popeli su se na sprat do njene sobe.

Narednih šest godina, dok nije uginuo, Sem je čekao kod stepenica svako veče.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*