Riješite se kamenca i izbijelite vaše zube bez skupih tretmana kod kuće!

Žutilo zuba, karijes i ostali problemi zuba nam stvarno mogu biti neugodni. Trebate znati da je zdravlje zuba veoma bitno i da, ako zub nije zdrav, onda nije ni čitav organizam. Stoga, redovno idite zubaru.

Domaće paste za zube se ne pjene jer nemaju štetni natrij lauril sulfat. U kupovnim pastama za zube znaju se naći razne toksične tvari poput natrij flourida, natrij lauril sulfata, triklosana, umjetnih boja i aroma, propilen glikoa..No jeste li znali da i kod kuće možete sami napraviti nešto slično pasti za zube, a ujedno i jeftinije.

Domaće paste za zube se ne pjene jer nemaju štetni natrij lauril sulfat. Kokosovo ulje, jedno od najdravijih ulja. Ima moć da ubija ćelije raka, a koristi se i u kozmetičke svrhe (za kožu, kosu, zube). Ima moć izbjeljivanja zuba.

Ovaj se recept je ukusan pa će ga i djeca koristiti.

Sastojci:

  • 3 žlice djevičanskog kokosovog ulja
  • 2-3 žlice sode bikarbone
  • 1 žličica ekstrakta stevije (cca 50 mg) radi slatkastog okusa (ili ½ čajne žličice suhog mljevenog lišća stevije)
  • 15-20 kapi eteričnog ulja paprene metvice (i/ili cimeta, naranče,…)

Postupak:

Rastopiti ili malo omekšati kokosovo ulje. Ako je ulje u tvrđem stanju koristite vilicu, a ako je u tekućem stanju koristite žlicu. Umiješajte druge sastojke i dobro promiješajte. Ako koristite potpuno rastopljeno kokosovo ulje, morati ćete promiješati nekoliko puta kako se smjesa hladi kako bi se soda bikarbona fino rasporedila i povezala.

Stavite smjesu u tubu (može se kupiti prazna tubica u ljekarni na koju se naknadno stavi čep s užim otvorom za istiskivanje ili u malu staklenku (možete napraviti različite staklenke za svakog člana obitelji).

Izvor: lijekizprirode.com/atma.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*