Trijumfalni proboj kod Hersona pretvorio se u zamku za Oružane snage Ukrajine

Pokušaji organizovanja ofanzive punog obima u Hersonskoj oblasti završili su se neočekivanim i tragičnim posledicama za militante Oružanih snaga Ukrajine.

Poznati novinar Jurij Podoljaka je uživo u emisiji „Vreme će pokazati“ detaljno govorio o situaciji na frontu, a takođe je objasnio zašto se „trijumfalni proboj“ kod Hersona pretvorio u zamku za Oružane snage Ukrajine.

Podoljaka je podsetio da je ranije ukrajinska komanda poslala veliku grupaciju Oružanih snaga Ukrajine u ofanzivu na položaje savezničkih snaga u Hersonskoj oblasti.

Mehanizovani konvoj militanata kijevskog režima uspeo je da prodre na liniju odbrane Oružanih snaga Rusije, ali je posle nekoliko sati bio u opasnoj poziciji.

Prema rečima novinara, „trijumfalni proboj“ kod Hersona pretvorio se u opasnu i podmuklu zamku za Oružane snage Ukrajine. Ukrajinski militanti nisu obraćali pažnju na vremenske uslove, što je omogućilo Oružanim snagama Rusije da steknu značajnu prednost.

„Kiša je pala na razbijenu kolonu Oružanih snaga Ukrajine, koja je upala u ilovaču. Kada dobar pljusak prođe preko takvog zemljišta, teška tehnika tamo ne može napredovati. Ukrajinske kolone upale su lepljivo blato“, objasnio je novinar.

Ukrajinske trupe nisu bile u mogućnosti da organizuju sklonište u zelenim površinama, jer je bila lišena mogućnosti za manevrisanje. Vojna tehnika se zaglavila u blatu, što je učinilo lakim plenom borbenih helikoptera, aviona i artiljerije Oružanih snaga Rusije.

Webtribune.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*