U SUPROTNOM TRUJETE SAMI SEBE! Evo kada ZAPRAVO treba da se pije voda — uz obrok ili poslije njega

Svi znamo da je za čitav organizam jako važno da unosimo dovoljno vode, ali ono što mnogi ne znaju da je važno i kada i kako je pijemo!

Naša poznata nutricionistkinja Milka Raičević navela je koliko je važno ispravo konzumiranje vode, u čemu veliki broj ljudi griješi.

— Treba popiti vodu čim ustanete, da tonizirate svoj organizam, ali gutljaj po gutljaj.

Takođe, moramo naučiti da se voda ne pije dok jedemo, jer kad pijemo vodu rashladimo želudac i kiseline, i stalno smo u trovanju sopstvenom hranom.

Bitan je i ritam unosa vode, sat vremena prije obroka, sat poslije obroka, ili bar pola sata. Vodu treba popiti i kad god idemo da se tuširamo, ili da plivamo.

Ne možemo otići u krevet ukoliko ne popijemo vodu, ili ukoliko nam je zadnji obrok bio kalorijska bomba — objašnjava ona.

Milka Raičević objasnila je i koje su to namirnice koje bi trebalo češće da se nađu na našem tanjiru, ako želimo izbalansiranu ishranu.

— Preporučujem salate od celera, krastavca, sok od paradajza, musli, mliječne proizvode u smanjenim količinama, laneno sjeme, domaću supu, zeleni čaj…

Takođe, savjetujem da pribjegnete i povremenoj detoksikaciji organizma glinom ili zeolitom, ali samo uz konsultaciju sa ljekarom — istakla je između ostalog ova nutricionistkinja.

Izvor: novi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*